Cykelfrämjandet tipsar om en sida för snygga cykelkläder.
http://www.fastcodesign.com/1671350/kickstarting-finally-stylish-cycling-fashions-for-ladies#1
Alltså ett tips att cykla med stil, till skillnad mot reflexvästarna. Väldigt bra tycker jag. Vad är problemet med varselvästar och jackor i neongula nyanser?
Varselvästar ger väl ökad säkerhet, och gör så en cyklist syns bättre? Jag cyklar själv ofta i varseljacka, och har en på mig på profilbilden i högerspalten.

Jo visst syns cyklisten bättre med varselväst. Men det har också en avskräckande effekt för cykling. Det kanske inte är så lockande att cykla omkring i neongula kläder. Det är väldigt sällan jag ser att människor tar på sig neongula kläder till vardags. Det riskerar också ge en känsla av att cykling är så farligt så att man måste ha varselkläder på sig för att inte bli påkörd av andra trafikanter.
Problemet med den logiken är att man i viss mån omyndigförklarar andra trafikanter, som om de inte har kapaciteten att anpassa körningen så de kan samspela med cyklister på ett säkert sätt. Det riskerar också att ge en signal att andra trafikanter inte har ett personligt laga ansvar att hålla tillräckliga säkerhetsmarginaler.
Dessutom borde alla fordon i så fall vara lackade i varselfärger.

Cykelfrämjandets Facebooksida är också inbjudande till cykling, inga varselvästar i bild.
http://www.facebook.com/cykelframjandet